DORPSRAAD BEEK EN DONK
Voor het bevorderen van het woon- en leefmilieu van Beek en Donk

verslag NLdoet2017 Haken en Breien voor het Vergeten Kind

 Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017 vond dit evenement plaats.

Mede doordat de MooiLaarbeek krant eerder een artikel plaatste over het evenement is het een groot succes geworden, vanaf het moment dat het bericht in de krant heeft gestaan zijn er al een groot aantal dames aan het haken en breien geslagen.
Dit heeft er toe geleid dat we een totaal van 1587 gehaakte en gebreide lapjes hebben mogen overhandigen aan Mariska die de lapjes beheert.
Dit is ongeveer een hoeveelheid om tien dekens van te maken.
De ingzamelde lapjes worden gesorteerd en anderen maken daar dekens van.
Kinderen in Nederland die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen en nu in een opvanghuis of pleeggezin wonen, krijgen in kleine groepjes een deken. Die gebruikt wordt als een deken om kracht, vrolijkheid en liefde uit te ontvangen.
Iedereen die kwam kijken of meedoen was overdonderd door de grote aanwezigheid van dames die onder het genot van koffie en thee zaten te haken, te breien, gezellig praten met elkaar.
Ook zijn wij deze twee dagen blij gemaakt met donaties van garen waarmee we de komende maanden verder kunnen werken aan dit lopende project. De lapjes kunnen dan bij Howeko worden afgegeven, liefst met een kleine bijdrage in de verzendkosten zodat we samen allemaal maar een beetje hoeven betalen aan het opsturen.
Niet iedereen had tijd om die dagen te komen handwerken maar menigeen wilde toch bijdragen door de lapjes thuis te maken en af te geven.
Alexandra wil haar dank uitspreken aan het bestuur van Howeko die op vrijdag hun ruimte tot hun beschikking hebben gesteld. En ook Toos en Harry van de Linden die op zaterdag hun ruimte beschikbaar gesteld hebben.
Wie graag nog meer informatie wil over deze inzameling kan mailen naar 
alexandrabruines@hotmail.com.
Groetjes namens Alexandra Bruines, iedereen heel erg bedankt voor de inzet!
met de bijdrage van de Dorpsraad hebben wij onze deelnemers gratis koffie en thee, tosti's en wat fris te drinken aan kunnen bieden.

 Ook hebben wij nog een paar bolletjes garen extra kunnen kopen.

Dank jullie wel voor deze bijdrage, mede daardoor hebben wij met zijn allen genoten!

Bloemenbaskets Heesweg

Hierbij nog een foto van onze bloembak met een paar buurtbewoners die aan het watergeven zijn. We hebben vier groepen in de straat die elk verantwoordelijk zijn voor een aantal bakken. De eerste drie weken geven we water om de dag en daarna 1 x per week. De bakken hebben nl een waterreservoir en na drie weken zijn de worteltjes zo lang dat ze het reservoir hebben bereikt. Hierdoor hoeft het nog maar 1x per week.

Onderling hebben we een app aangemaakt en zo kunnen we voor elkaar invallen bij ziekte en vakantie. Bij het ophangen vd bakken waren er een tiental buurtbewoners actief en zaten er hier in de tuin na afloop  veel mensen aan de koffie. er waren een paar buurtbewoners die elkaar nog niet kenden. Ook wij kennen niet iedereen in de straat en we kunnen nu al zeggen dat ons projectje al aardig geslaagd is.

We gaan nu ons best doen om voor volgende jaar het bloemengeld van € 275,00 bij elkaar te krijgen.

Beppie van Stiphout